Jouluenkeli

0
3399

Tämä enkeli tuoksuu jouluisille mausteille, mutta jos et halua tuoksua, niin jätä mausteet pois. Aniksen voit myös korvata jollain muulla koristeella.

Enkeleitä voit ripustaa  joulukuuseen tai laittaa sopivalle alustalle. Aniksen voit myös jättää pois ja korvata jollain muulla esim.silkkikukalla.

Tässä perustarvikkeet, vanua, valmiit puupäät, mausteita, päälikangas, erilaisia nauhoja, ripustuslankaa, aniksia, hiusainesta, koriste hiuksiin. Työkaluiksi tarvitset kuumaliimapyssyn.

Aloita leikkaamalla ensin sopivan kokoiset palat vanusta n. 12 x 12 cm isoon enkeliin ja pikkuenkeliin 10 x 10 cm. Mikäli vanu on paksua, niin revi siitä ensin kerroksia erilleen. Jos taas vanu on ohutta, niin pistä 2-3 kerrosta päällekkäin.

Vanun sisään voit laittaa pieniä vanupaloja, jolloin saat napakamman rakenteen. Jos teet enkeleistä tuoksuvia, niin murskaa vanun sisään esim. kanelipaloja, neilikkaa, kardemummaa tai anista. Suomessa myytävää kokonaista kardemummaa ei enää murskata, ettei se tule vanun läpi.

Kerää sitten vanun päät yhteen ja muotoile tarvittaessa niin, että siitä tulee sopivan näköinen ja kokoinen pallukka. Sulje näin syntynyt pussi lujasti rihmalla. Pieni tötsä pitää jäädä, koska siitä kehittyy sitten kaula.

Leikkaa sitten päälikangas isolle enkelille 15 x 15 cm ja pikkuenkelille 13 x 13 cm ja aseta vanupallo keskelle kangaspalaa. Ota kankaan kulmista kiinni ja vie ne sitten tasaisesti vanupallon tupsua kohti. Purista samalla vanupalloa, että saat kaikki sivut vedettyä ylös. Kun lopputulos on mieluinen, sido langalla tiukasti kiinni. Jos joku sivu sattuisi putoamaan pois, voit nostaa sen ompelemalla muutamalla pistolla ylös. Leikkaa ylimääräinen kangas pois, mutta jätä noin ½-1 cm:n tynkä, johon kiinnitetään pää.

Kiinnitä ripustusnaru pään reikään kuumaliimalla. Sitten voit kiinnittää pään tynkään (kaulaan). Laita kuumaliimaa reilusti tynkään ja päähän ja yhdistä ne. Kun pää on paikoillaan, kierrä nauha kaulan ympärille liimalla. Liimaa sitten hiukset ja niiden päälle kehä. Enkeliä on helpompi käsitellä jos se seisoo jossain sopivan kokoisella alustalla. Muotoile siivet nauhasta lev. n.2cm iso enkeli ja n.1,5cm pieni  enkeli. Nauhan reunoissa on hyvä olla metallilanka, silloin siivet pysyvät ryhdissä. Rypistä nauha takaa yhteen ja sido esim. ohuella metallilangalla tai vastaavalla. Liimaa siivet kiinni niskaan. Tee pieni rusetti kapeasta nauhasta ja liimaa se kaulan alle. Rusetti on hyvä olla reilusti leveämpi kuin anis, että se näkyy sivuilta. Aniksen voit koristella ohuella kiharalla metalli langalla tai vastaavalla. Lopuksi kiinnitä liimalla anis rusetin päälle.

Tässä muutamia enkeleitä riippumassa.

SHARE
Previous articleTuoksupussi
Next articlePomanderi