Tuoksupussi

0
3269

Nyt tehdään tuoksupussi. Pussin voit tehdä tietysti myös ilman tuoksua ja vaikka tässä tuoksut ovat luonnollisia, voivat ne silti ärsyttää joitakin.

 

Näitä tarvitset: kangasta, vanua, mausteita kuten esim. neilikkaa, kokonaista kardemummaa, kanelia ja anista. Koriteeksi voit valita mitä haluat. Kuvan pusukkaan olen ottanut erilaisia käpyjä ja spreijannut hiukan kultaväriä  ja liimannut helmiä. Kaikki liimaukset on tehty kuumaliimalla.

Leikkaa ensin haluamastasi kankaasta pyöreä pala halkaisia n. 22cm ja sik-sakkaa reuna. Tee sopivan kokonen vanupallo, johon sisälle voit laittaa rikotut mausteet. Sulje vanupallo hiukan liimalla, että se jää tasaiseksi. Laita vanupallo päälikankaan päälle ja rypytä kangasta tasaisesti käsissäsi. Sido jollakin langalla. Jätä suu auki, niin että vanu näkyy, koska vanun päälle kiinnitetään koristeet. Laita tässä vaiheessa haluamasi koristenauha pussukan ympärille.

Aloita koristelu keskeltä ja aseta siihen korkeimmat koristeet ja myös ripustusnaru, jos sellaisen haluat. Koristeluun voit käyttää mitä haluat kuten käpyjä, tammenterhoja ym. Jos haluat esim. kultausta teen se erillään ja anna kuivua hetken, ennen liimaamista.

Tässä muutamia valmiita pussukoita.

SHARE
Previous articleJoulupallot
Next articleJouluenkeli