Pääsiäiskranssi

0
4843

PÄÄSIÄISKRANSSI

Hei! Tee nyt helppo, hauska ja edullinen pääsiäiskranssi oveesi. Pääraaka-aineena ovat ohuet koivunoksat. Tarvitset oksia yllättävän paljon. Hehkutettua rautalankaa (sidelankaa, jota saa askartelutarvikekaupasta) mieluiten sen värisenä, että se ei hyvin erotu oksista. Lisäksi tarvitset koristeita, joilla teet kranssista juuri pääsiäiskranssin.

 

Jos oksat on haettu ulkoa pakkasella, niiden on hyvä olla sisällä jonkin aikaa ja mahdollisesti niitä voi vaikka hiukkasen suihkutella vedellä. Sillä tavalla saat oksista notkeita. Pohjaan kannattaa ottaa ohuita oksia, että saat helposti muotoiltua haluamasi koon ja paksuuden.

Kun pohja on valmis, pätki oksia 15-20 cm pituisiksi ja sido niitä vinottain pohjaan. Voit sitoa oksat myös pitkinä ja leikata myöhemmin, mutta itse teen mieluummin lyhyistä. Voit myös laittaa koristeet samanaikaisesti, mutta mielestäni on paljon vaikeampaa suunnitella koristeiden sijoitusta siinä vaiheessa.

Kuten kuvasta näet, olen sitonut kaikki oksat ensin ja sitten suunnitellut koristuksen. Koristeet sidotaan myös metallilangalla. Ne voi tietysti liimata kuumaliimalla, jos ajattelet kranssia vain sisäkäyttöön.

Lopuksi voit vielä leikata oksia lyhyemmäksi ja tasoitella.

SHARE
Previous articlePääsiäismunat